Ana Sayfa
Duyurular
Bölüm Başkanı'ndan

Bölüm Başkanı'ndan

 

Değerli öğrenciler…
 
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü yeni bilgi ve iletişim teknolojilerinin eğitim-öğretim ortamlarında etkili kullanımı ile eğitim öğretimin
planlanması, organize edilmesi, yönetilmesi ve değerlendirilmesi süreçlerinin gerçekleştirilmesini amaçlamaktadır.
 
İnternet ortamları tasarımından görsel uzaktan öğretim tekniklerine, eğitim yazılımları tasarımından her türlü öğretim materyali üretimine kadar gerekli ortamlar sağlanmış olup ülkemizin ihtiyacının en çok olduğu bir alanda, öğrencilerimizin çağdaş öğretmenlik niteliklerini kazanmış bir biçimde mezun olabilmeleri bölümün ana hedeflerindendir. Uygulamalı bilgisayar derslerinde öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri amacıyla proje çalışmalarına ağırlık verilmekte ve öğrenciler uygulamalı dersler ile yetiştirilmektedir. Öğrenciler tarafından düzenlenen kültürel amaçlı geziler, film gösterileri, konserler, spor karşılaşmaları gibi etkinliklere bölümümüz tarafından her türlü destek verilmektedir.
 
Öğrencilerimiz mezuniyet sonrası geniş iş imkânlarına sahiptir. Mezun durumdaki öğrenciler (öğretmen adayları) daha çok orta okul düzeyindeki okullarda Bilgisayar Öğretmeni” ya da “Öğretim Teknoloğu” olarak görev yapabileceklerdir. Web tasarımı, öğretim materyalleri üretimi, öğretim teknolojileri uzmanlığı, öğretim tasarımı uzmanlığı, bilgi ve iletişim teknolojileri kullanım kursları vb. bir çok alanda da iş imkânları mevcuttur. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı olarak sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duymaktayım.
 
Prof. Dr. Aytekin İŞMAN